Blogs / Coronaproof terras
Het is bijna zover, je terras mag bijna open! Eindelijk, je gasten genieten weer van bitterballen (dat kan ook prima vóór 6 uur) met een fris biertje of een heerlijke lunch terwijl het zonnetje schijnt. Maar het is niet direct zoals vanouds. Er zijn regels waar je aan moet voldoen. Doe je dat niet, dan krijg je een boete. Of erger, je personeel of gasten raken besmet met corona.
Om je hiermee te helpen hebben wij zes tips voor je verzameld voor het coronaproof maken van je terras. Met deze tips maak je je terras zo veilig mogelijk in coronatijd, zowel voor je gasten als je personeel.
Tip 1: Voldoende afstand
Het is een open deur, maar zorg ervoor dat je gasten en personeel voldoende afstand kunnen houden van elkaar. Zet de tafeltjes zover uit elkaar dat iedereen nog veilig langs de tafeltjes kan lopen. Zorg ook voor looproutes van en naar het toilet, zodat men elkaar zo min mogelijk kruist. Met stoepkrijt of houten bordjes kun je een tijdelijke looproute maken op je terras.Tip 2: Gratis mondkapjes
Leg gratis mondkapjes klaar voor je gasten. Ze kunnen deze op doen wanneer ze naar het toilet gaan.Tip 3: Handgel op de tafels
Je hebt waarschijnlijk al handgel bij binnenkomst, maar ook op de tafels kun je nog extra handgel neerleggen, als service. Alle beetjes helpen in de strijd tegen corona en voor je personeel is het een veilig gevoel.Tip 4: Houd de toiletten nog schoner dan vroeger
Een toiletbezoek is onvermijdelijk, maar vormt wel een groot besmettingsgevaar omdat je gasten veel aanraken tijdens een toiletbezoek. Maak daarom de toiletten nog vaker schoon dan je vroeger deed.Tip 5: Wegwerpmenu’s
In plaats van je gebruikelijke menukaarten kun je menukaarten van papier uitdelen. Deze gooi je na één keer gebruiken weg, waardoor het virus minder kans heeft om over te springen. Wel goed je afval scheiden, hè!Tip 6: Handschoenen voor je personeel
Laat je personeel wegwerphandschoenen dragen. Deze kunnen ze regelmatig verwisselen, en zo hebben ze geen direct contact met de borden en glazen die ze van en naar gasten brengen. Dit is een veilig gevoel voor je gasten én je personeel.We hopen dat je met deze tips vol goede moed aan de slag gaat. Op naar een betere tweede helft van 2021!